Servisne informacije     | 23.06.2018. 14:41 |

Sutra nestabilno vrijeme, u drugom dijelu dana ponegdje kiša i pljusak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - U jutarnjim satima, u BiH sutra će  biti prohladno i u većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano. U centralnim i istočnim područjima će biti umjereno oblačno vrijeme.

Prijepodne se očekuje postupno naoblačenje, a poslijepodne i krajem dana slaba kiša ili pljusak ponegdje u Krajini, Posavini i u centralnim dijelovima.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

U Bosni je danas   umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a  u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Ivan-sedlo 12, Sokolac 13, Sarajevo 15, Bugojno i Tuzla 17, Gradačac i Livno 18, Doboj, Sanski Most i Zvornik 19, Banja Luka, Bihać i Prijedor 20, Brčko 21, Grude 22, Mostar 23 i Trebinje 24 stupnja.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo