Najave     | 25.06.2018. 15:49 |

'Dan otvorenih vrata' sutra u Derventi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - "Dan otvorenih vrata", na kojem će učestvovati 25 mladih predstavnika crkava i vjerskih zajednica te obrazovnih institucija iz Dervente, bit će održan sutra u Derventi.

Događaj će biti održan u okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizira Catholic Relief Services u saradnji s Međureligijskim vijećem BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Nansen dijalog centrom Mostar.

Osmišljen je u formi posjeta vjerskim objektima tokom kojih će predstavnici crkava i vjerskih zajednica mlade upoznati sa vjerskim objektima i dati im osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive, s ciljem uključivanja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građanima BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Tokom "Dana otvorenih vrata" učesnici će imati priliku posjetiti vjerske objekte u Derventi: Gradsku džamiju, crkvu sv. Juraja Mučenika, Ukrajinsku grčko-katoličku crkvu i hram Uspenja Presvete Bogorodice, najavili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Tunel spasa D-B - Dan otvorenih vrata, besplatan ulaz

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije