Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 15:59 |

Spahić: Vrijednosti Evrope potvrđuju se rješenjem migrantske krize

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) Ibrahim Spahić smatra da se vrijednosti Evrope potvrđuju rješenjem migrantske krize u euromediteranskom bazenu.

- Kriza kroz koju prolazi svijet i posebno euromediteranske države koje su civilizacijsko čvorište Afrike, Azije i Evrope zahtijeva otvaranje suštinskog dijaloga i donošenje preporuka Vijeća Evrope i urgentno, zakonsko uređenje nove evropske realnosti  proizašle iz krize, posebno u nadležnim institucijama država članica Vijeća Evrope (VE), našoj zajedničkoj kući ljudskih prava i sloboda - naglasio je Spahić.

U saopćenju za javnost izrazio je uvjerenje da će "biti održana Parlamentarna skupština VE posvećena migrantima u euromediteranskom bazenu u kojem svaki dan ljudi i čitave porodice nestaju ili lutaju od obale do obale do luka spasa i nade".

- Povodom dramatične migrantske krize u Evropi i svijetu predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić podsjetio je na Apel IPC-a za rješavanje te krize i poštivanje ljudskih prava i sloboda iz 2015. - saopćio je IPC.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Schmidt: Proslava 9. januara jasan propust u provedbi obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH

Lendo: Dodik je izvršio najozbiljniji napad na Dejtonski sporazum

Društvo novinara BiH - Osuda napada na aktiviste i novinare

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta