Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 26.06.2018. 09:29 |

Sirija optužila Izrael za raketni napad kod Damaska

FENA Internet

DAMASK, 26. juna (FENA) - Dvije izraelske rakete su u jutarnjim satima u utorak pogodile ciljeve blizu aerodroma u Damasku, javili su sirijski državni mediji.

Sirijska državna novinska agencija Sana navodi da su "dva izraelska projektila srušena u blizini međunarodnog aerodrome u Damasku".

Glasnogovornik izraelske vojske je kazao "ne komentariše strane izvještaje".

Izrael upozorava na rastuće prisustvo iranske vojske u susjednoj Siriji te da to predstavlja prijetnju njihovoj sigurnosti.

Već ranije je vojska Izraela gađala iranske ciljeve u Siriji.

Damask je u nekoliko navrata optužio izrael da pomaže teroriste, istakavši da podiže njihov moral nakon što budu poraženi od sirijskih snaga.

Izrael rijetko priznaje svoje uplitanje u Siriji, ali zadržava pravo na intervenciju kada god je to neophodno, posebno u slučaju iranske isporuke oružja libanonskom Hezbollahu.

U maju je Izrael pogodio desetke vojnih položaja u Siriji, nakon što su optužili Iran za raketni napad na okupiranoj Golanskoj visoravni.

Izraelci su u Šestodnevnom ratu 1967. godine zauzeli, a kasnije i anektirali veliki dio Golanske visoravni, što međunarodna zajednica nikada nije priznala, prenosi Al Jazeera.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Tajani: Italija je otvorena za nove sankcije izraelskim neprijateljima

Kanaani: Iran potvrđuje privrženost međunarodnom pravu, protivi se regionalnim tenzijama

Cameron traži od Izraela da ne uzvrati Iranu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!