Sport     | 26.06.2018. 12:13 |

MI - Mladi bh. nogometaši danas protiv Alžira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Juniorska nogometna U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se sastati sa selekcijom Alžira u meču drugog kola na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

Izabranici selektora Mirze Varešanovića u prvom kolu su poraženi od Španije sa 1:2, a u slučaju pobjede može se nadati polufinalu. No, za to će biti potrebno da se "poklope" rezultati drugih utakmica.

Strijelac jedinog gola za BiH u meču sa Španijom Ajdin Hasić vjeruzje u pobjedu.

- Ne poznajemo baš Alžirce, oni su od Španaca u prvih 20 minuta primili četiri gola tako da ćemo od početka igrati jako - kazao je Hasić.

Optimist uoči susreta sa Alžirom je i Enio Zilić, kapiten ekipe.

- Ostaje žal zbog utakmice sa Španijom, mogli smo osvojiti barem bod, ali idemo dalje. Juče smo se pripremali za Alžir, analizirali smo njihovu ekipu. Želimo da ih pobijedimo, pa uz malo sreće možda i da se plasiramo u polufinale - ističe Zilić.

Kako je rekao, uslovi u Mediteranskom selu su odlični i svi su sretni što predstavljaju svoju zemlju na ovom takmičenju.

- Prisustvovali smo i svečanoj ceremoniji otvorenja Igara, sve je bilo fantastično, novo iskustvo za nas. Ovdje smo došli da osvojimo medalju i napravimo dobar rezultat, nadam se da ćemo to ostvariti - zaključio je kapiten.

Utakmica se igra od 17 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu