Najave     | 26.06.2018. 13:52 |

Na samitu u Briselu o najznačajnijim izazovima za planetu i ljudsku populaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić učestvovat će na samitu Crans Montana foruma, koji će biti održan od 27. do 30. juna  u Briselu.

Ovogodišnji Crans Montana forum bit će posvećen raspravi o najznačajnijim prijetnjama i izazovima s kojima se planeta i ljudska populacija danas suočavaju, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kako su organizatori najavili, učesnici će razgovarati o jačanju globalne saradnje s ciljem borbe protiv klimatskih promjena i njihovog uticaja na životnu sredinu, ekonomiju i stanovništvo, a bit će riječi i o načinima borbe protiv terorizma, kao i o dobrim i lošim stranama procesa globalizacije.

Posebna tema samita bit će i proces evropskih integracija zemalja jugoistočne Evrope, a s tim u vezi, učesnici Foruma osvrnut će se i na pitanje sposobnosti Evropske unije (EU) da nagradi posvećenost zemalja jugoistočne Evrope procesu pridruživanja EU.

U Briselu će se razgovarati i o takozvanim hibridnim ratovima u eri digitalizacije, kao i o institucionalnim i medijskim načinima borbe protiv dezinformacija i širenja lažnih vijesti putem internet - medija i društvenih mreža.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Varhelyi: Plan rasta može doprinijeti udvostručavanju gospodarstva zapadnog Balkana

Zelenskij zainteresiran za zajedničku proizvodnju streljiva sa zemljama JI Europe

Tirana: Srbija traži izmjene završne deklaracije samita Jugoistočna Europa-Ukrajina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo