Servisne informacije     | 27.06.2018. 10:49 |

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Vozačima se preporučuje maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Zbog radova na redovnom održavanju tunela 25. Novembar i Grab na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici A-1 Sarajevo Zapad-Tarčin (u smjeru Sarajevo zapad-Tarčin). 

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.  

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 07 do 14.30 sati  dolazi do povremenih polusatnih obustava. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta