Bosna i Hercegovina     | 27.06.2018. 13:29 |

Za 18 ilegalnih migranata s područja USK izrečene mjere protjerivanja iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Pripadnici Službe za poslove sa strancima i MUP-a USK-a jučer su u združenoj i koordiniranoj akciji na području grada Bihaća i opštine Velika Kladuša pronašli 18 ilegalnih migranata - državljana Palestine, Libije, Alžira i Sirije sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

Pripadnici MUP-a USK-a su u prethodnom periodu te strane državljane procesuirali zbog učestalog kršenja javnog reda i mira i počinjenja nekoliko krivičnih djela, čime su ugrožavali sigurnost građana na tom području.

Nakon lociranja te grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama TC Bihać sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja. Navedene osobe su stavljene pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi bilo izvršeno njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordiniranim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti radi efikasnijeg rješavanja te problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Švedske vlasti naredile protjerivanje kineske novinarke

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu