Kultura     | 28.06.2018. 09:58 |

U Tuzli održan koncert 'Noć filmske glazbe'

FENA Saopćenje

TUZLA, 28. lipnja (FENA) - U novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" u Tuzli, pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, u srijedu je održan koncert "Noć filmske glazbe" na kojem su nastupili solisti, vokalni ansambl i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca.

Na koncertu, koji su organizirali Franjevački samostan Tuzla i HKD "Napredak" Tuzla, izvedene su najpoznatije filmske skladbe kao što su "Titanic", "Gladijator", "Ples s vukovima", "Ratovi zvijezda" i dr.

 Gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković istaknuo je kako je koncert organiziran u sklopu manifestacije "Petrovska simfonija", a u prigodi obilježavanja blagdana svetih apostola Petra i Pavla.

- Ovim koncertom filmske glazbe želimo uveličati naš blagdan. Također, želimo podsjetiti da ljubav, koju su sveti apostoli propovijedali i nosili, i nas poziva da budemo ljudi mira i ljubavi, da jedni drugima budemo radost, iskreni susjedi i prijatelji. Neka nas zato na ovom koncertu sve poveže umjetnost - kazao je gvardijan Divković.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo