Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 28.06.2018. 11:20 |

Ambasada u Oslu povezala poslovne ljude iz BiH s bh. privrednicima u Norveškoj

FENA Saopćenje

OSLO/SARAJEVO, 28. juna (FENA) – Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu bila je organizator i domaćin prvog susreta članova Udruženja poslovnih ljudi iz BiH "Pozitiv" s bosanskohercegovačkim biznismenima u Norveškoj koji su u ovoj skandinavskoj zemlji nedavno registrirali Norveško-bosanskohercegovačku komoru. 

Ambasador Nedim Makarević kaže da je jedan od njegovih prioriteta poboljšati bilateralnu trgovinsku razmjenu između BiH i Norveške. Ističe da se do sada nije dovoljno koristio potencijal suradnje s našim privrednicima koji su vrlo poduzetni i uspješni u Norveškoj.  

-Ideja je bila povezati poduzetnike iz Bosne i Hercegovine s bh. poduzetnicima iz Norveške, koji su sada organizirani i žele suradnju s domovinom. Ovo je prvi put da privrednici iz BiH u ovolikom broju i organizirano dolaze u Norvešku kako bi uspostaviti kontakt i suradnju s našim iseljenicima koji posluju u ovoj zemlji. Na sastanku su bili predstavnici iz oblasti sigurnosti, turizma, produkcije stakla, obrade drveta, elektro i mašinske industrije, građevinarstva inofrmatike, arhitekture… Prvenstveno je bio cilj da se poduzetnici međusobno upoznaju, a zatim predstave svoja poduzeca i planove – ističe Makarević.

On vjeruje da će rezultat ove sinergije biti kreiranje zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Na sastanku u Oslu Mujo Hamzić ispred Norveško-bosanskohercegovačke komore i Nahid Hasanbegović ispred udruženja "Pozitiv", prezentirali su rad svojih udruženja i njihove planove za budućnost.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nedim Makarević imenovan za opunomoćenika njemačkih liberala za Zapadni Balkan

U MUP-u BPK Goražde sastanak sa privrednicima iz industrijske zone 'Pobjeda'

Makarević na kongresu FDP-a pozvao na veći ekonomski angažman Njemačke u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'