Regija     | 28.06.2018. 17:15 |

U 24-satnom nadzoru brzine hrvatska policija otkrila više od 2.000 prekršitelja

FENA Agencije

ZAGREB, 28. lipnja (FENA) - Više od dvije tisuće prekršaja prekoračenja brzine policija je zabilježila u akciji pojačanog nadzora koja se na više od 1100 lokacija diljem Hrvatske provodila 24 sata počevši od srijede u 6 sati ujutro.

Ukupno je na više od 1.100 lokacija, kontrolirano preko 4.300 vozila i zabilježeno je 2.077 prekršaja prekoračenja brzine, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

„Od ukupnog broja prekršaja, 849 zabilježeno je fiksnim kamerama za brzinu, a 1.228 utvrđivanjem prekoračenja brzina, a potom i zaustavljanjem vozila od strane policijskih službenika. Većinu lokacija birali su sami građani, prijavljujući ih policijskim upravama na svojem području“, kažu u policiji.

Tri rekordno velike brzine u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 kilometara na sat zabilježene su na području Policijske uprave koprivničko-križevačke (101 km/h), virovitičko-podravske (106 km/h) i varaždinske (112 km/h).

Što se tiče broja lokacija na kojima je mjerena brzina, njih je najviše bilo na području Policijske uprave zagrebačke (130), osječko-baranjske (89), splitsko-dalmatinske (77) i krapinsko-zagorske (74).

Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a TV i radio ekipama omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo