Najave     | 29.06.2018. 15:32 |

Prva generacija učenika UWC-a Mostar obilježava 10. godišnjicu mature

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. juna (FENA) - Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), generacije 2008./2009., sutra u tom gradu obilježavaju 10 godina mature.

Sedamdeset bivših učenika iz preko 20 zemalja svijeta tokom vikenda učestvovat će u nizu aktivnosti i druženja te na taj način obilježiti deset godina prve generacije koja je maturirala na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Program počinje u subotu, u prostorijama Koledža, svečanim okupljanjem i obraćanjima te otvaranjem tzv. vremenske kapsule, a u sklopu programa su i izleti, kao i posjeta Nacionalnom parku Sutjeska, saopćeno je iz UWC-a Mostar.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. godine s ciljem da podrži mirovni proces u Bosni i Hercegovini i regiji. Ovaj jedinstveni projekt oslanja se na preko 50 godina iskustva UWC i IBO u međunarodnom obrazovanju kroz Program međunarodne mature i namijenjen je učenicima završnih godina srednjih škola iz cijelog svijeta.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru okuplja učenike iz cijelog svijeta, a trenutno postoji sedamnaest UWC škola s jedinstvenom misijom: od obrazovanja napraviti snagu koja ujedinjuje ljude, nacije i kulture u službi mira i održive budućnosti.

U jedanaest godina rada u BiH, osim velikog broja učenika iz skoro 90 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire. Učenici Koledža ujedinjenog svijeta svojim aktivizmom i djelovanjem u društvenim zbivanjima pokazuju sposobnost i vještine za pozitivne društvene promjene i doprinos misiji UWC-a.

Po završetku obrazovanja na Koledžu, učenici dobiju međunarodno priznatu IB diplomu, koja im omogućava nastavak školovanja na univerzitetima širom svijeta, stoji u saopćenju.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!