Bosna i Hercegovina     | 29.06.2018. 16:20 |

Pravosudna komisija organizovala treći ciklus obuke u oblasti nasljednog prava

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. juna (FENA) - Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Notarskom komorom Federacije BiH, organizovala je u petak treći ciklus obuke pod nazivom „Nova zakonska rješenja u Zakonu o nasljeđivanju Brčko distrikta BiH“, koji je održan u sali za edukaciju Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Na obuci su učestvovale sudije, notari, stručni saradnici u sudovima Brčko distrikta BiH, saradnici u notarskim kancelarijama, diplomirani pravnici iz zemljišno-knjižne kancelarije Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, te službenici Pododjeljenja za matičnu evidenciju i Pododjeljenja za katastarske knjige Vlade Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Obuka je, kako je navedeno, podijeljena u tri ciklusa po tematskim cjelinama, a kao i na predhodna dva ciklusa obuke, edukaciju je održao g. Sefedin Suljević, notar sa službenim sjedištem u Sarajevu i predsjednik Komisije za edukaciju notara pri Notarskoj komori Federacije BiH.

 Treći ciklus obuke bio je usmjeren na praktičnu primjenu novih zakonskih rješenja u oblasti nasljednog prava, gdje se govorilo o aktuelnim problemima u vođenju ostavinskog postupka i primjeni Zakona o nasljeđivanju.

Na današnjoj obuci učesnici su iznijeli svoje utiske, zapažanja i probleme koje su uočili u primjeni Zakona i aktivno učestvovali u diskusiji i iznalaženju rješenja koja će doprinjeti boljoj saradnji svih nadležnih organa i institucija u primjeni Zakona i ostvarivanju prava stranaka u ostavinskom postupku, navodi se u saopćenju.

 

 

           

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo