Najave     | 29.06.2018. 19:57 |

U Mostaru skup o važnosti kvalitetne brige za rast i razvoj djece

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. lipnja (FENA) - U subotu, 30. lipnja, s početkom u 19 sati u Dječjem domu Mostar održati će se događaj „Porodica su ljudi koji nam ne moraju biti rodbina, ali nas vole i brinu o nama“.

Kao cilj ove kampanje navedeno je ukazivanje na potrebu i značenje sve većeg broja hraniteljskih obitelji, ali i poboljšanje uvjeta i standarda za hraniteljstvo kao preduvjet za kvalitetnu brigu, rast i razvoj djece za koje se roditelji ne mogu brinuti, kao i da se djeci koja su u riziku od odvajanja od svojih obitelji i djeci s poteškoćama u razvoju osiguraju jednaka prava i status kao i svoj drugoj djeci u BiH.

Ovaj događaj realiziraju djeca iz Dječjeg doma Mostar u sklopu projekta „Svako dijete treba porodicu/obitelj“ kojega provode UNICEF BiH i Fondacija INFOHOUSE, a projekt se realizira u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci.

U sklopu projekta direktno sudjeluje 100 djece iz domova, hraniteljskih i bioloških obitelji, a također i više od 160 potencijalnih hranitelja, roditelja, nastavnika.

"Nadamo se da ćete biti u mogućnosti pridružiti nam se i podržati ovu inicijativu",  priopćeno je iz Fondacije INFOHOUSE.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Jačanjem ekonomskih i socijalnih prava žena ka smanjenju diskriminacije na tržištu rada

Fondacija Infohouse objavila javni poziv za dodjelu grantova za žene iz ranjivih kategorija društva

Održana online radionica kao dio treninga 'Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana