Bosna i Hercegovina     | 02.07.2018. 09:45 |

Grad Zenica: Političko oglašavanje samo na zakonom predviđenim mjestima

FENA Saopćenje

ZENICA, 2. jula (FENA) - Gradska uprava Grada Zenica pozvala je sve političke partije i stranke, liste nezavisnih kandidata i ostale učesnike izborne kampanje za Opće izbore u BiH oktobar 2018. godine, da prilikom svojih propagandnih i promotivnih nastupa i djelovanja (postavljanje i lijepljenje predizbornih plakata, oglasa i obavještenja, transparenata, džambo plakata, štandova i drugog promotivnog materijala) vode računa i poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu na području Grada Zenica i odredbe Izbornog Zakona BiH.

Za prekršioce odredbi Odluke o komunalnom redu općine Zenica i Izbornog Zakona BiH predviđene su i odgovarajuće upravne mjere uključujući i prinudno uklanjanje o trošku subjekta nadzora kao i prekršajne novčane sankcije. U tom smislu, nadležne inspekcije i drugi organi i tijela zadužena za praćenje i provođenje izbornog procesa će poduzimati protiv prekršioca odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Zenica.

Plakati, oglasi, obavještenja i druge objave mogu se postavljati bez saglasnosti nadležne gradske službe samo na za to predviđenim oglasnim pločama i oglasnim stubovima, te u oglasnim ormarićima, dok je na ostalim mjestima to zabranjeno, a naročito na: fasadama, stalnim ogradama, potpornim zidovima, drveću, rasvjetnim stubovima, stubovima saobraćajne signalizacije i drugim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima, na trotoarima.

Organizatori privremenih manifestacija dužni su uplatiti na račun nadležnog preduzeća za održavanje čistoće grada troškove čišćenja zaprljane javne površine i uklanjanje postavljenih plakata.

Prekršajne novčane sankcije za neprovođenje odredaba iz Odluke o komunalnom redu iznose za pravne subjekte od 500 do 5.000 KM i odgovornu osobu od 100 do 500 KM, odnosno za građanina od 40 do 300 KM.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo