Sport     | 02.07.2018. 10:07 |

Košarkaši BiH danas protiv Belgije

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Košarkaška repreztentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv Belgije igrati utakmicu 6. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. 

Izabranicima selektora Duška Vujoševića u ovom meču potrebna je pobjeda, jer se u drugu rundu kvalifikacija prenose bodovi iz prve runde, a BiH je u pet odigranih kola upisala pobjede protiv Rusije i Belgije. 

Košarkaši BiH će do pobjede teško doći jer je ekipa desetkovana brojnim otkazima najboljih igrača, zbog čega su prošle sedmice na svom terenu upisali težak poraz protiv Francuske (102:52).  

Vujošević u ovom kvalifikacionom ciklusu nije mogao računati na Jusufa Nurkića, Džanana Musu, Andriju Stipanovića, Nemanju Gordića i nekoliko drugih reprezentativaca koji se nisu odazvali pozivu u reprezentaciju iz opravdanih ili neopravdanih razloga.

Belgija je porazom od Rusije u prošlom kolu izgubila šanse da se plasira u drugu rundu kvalifikacija, a BiH, Francuska i Rusija će nastaviti kvalifikacije u novoj grupi, u kojoj će igrati još Češka, Bugarska, Finska i Island. 

Utakmica između Belgije i BiH će biti odigrana u Antwerpu s početkom u 20.30 sati.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'