Kultura     | 02.07.2018. 13:38 |

'Sve o Ženama' i portret Darka Cvijetića na Pozorišnim igrama u Jajcu

FENA Nermina Omerbegović

JAJCE, 2. jula (FENA) - "Sve o ženama" naziv je predstave Pozorišta Prijedor, autora Mire Gavrana i reditelja Darka Cvijetića, koja će biti izvedena večeras, drugog dana 37. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu.

Predstava "Sve o ženama" prijedorskog pozorišta rađena je po najizvođenijem komadu hrvatskog dramatičara Mire Gavrana.

Selektor "Igara" Almir Bašović zapisao je da je publika od reditelja Darka Cvijetića i prijedorskog ansambla navikla na predstave koje se bave našom nedavnom prošlošću i sadašnjošću.

- Ova predstava nam donosi pomalo relaksirajuću pohvalu igri kao temelju teatra, a Darko Cvijetić se ovdje predstavio kao pozorišni čovjek sa puno povjerenja u tekst i kao reditelj sa puno povjerenja u tri glumice prijedorskog ansambla, koje na sceni uvjerljivo igraju petnaest likova i koje svojom razigranošću podsjećaju na to da građanski teatar jeste i mjesto na kojem se možemo dobro zabaviti - zapisao je Bašović.

U predstavi igraju: Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen. Muziku za predstavu je radio Igor Motl.

Upravo je Cvijetiću također posvećen i današnji prateći program na Pozorišnim/kazališnim igrama BiH. Tako će prije predstave u salonu Doma kulture biti predstavljen portret Darka Cvijetića, a razgovor će voditi Almir Bašović.

Darko Cvijetić rođen je 1968. godine u Prijedoru. Piše pjesme i kratke priče, režiser je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Pjesme su prepjevavane na francuski, engleski, njemački, slovenski, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Što na podu spavaš' nakon dvije godine čekanja premijerno i u Gavelli

Na sceni Doma kulture 'Jugoslavija moja dežela' reditelja Marka Misirače

Roman Darka Cvijetića 'Schindlerov lift' o ratu, Prijedoru i iščezlim životima

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije