Stranačke aktivnosti     | 02.07.2018. 14:22 |

Saopćenja za javnost PDA BiH

FENA Saopćenje

Pirić: Odabirom najboljih kandidata osigurat ćemo dobar izborni rezultat PDA 

Opšti izbori, formiranje kandidatskih listi i izbornih štabova Pokreta demokratske akcije BiH bili su tema sastanaka održanog u subotu, kojem su prisustvovali predstavnici povjereništava regionalnih, kantonalnih, gradskih, općinskih odbora, predsjednica Asocijacije žena TK i drugi istaknuti članovi PDA s područja Tuzlanskog kantona. 

Osvrćući se na kratki period od osnivanja ove političke partije, Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, upoznao je da su povjereništva u svim općinama TK formirana te da već postižu značajne rezultate.

„Kompletna tri općinska odbora u TK prešla su u PDA odmah poslije formiranja stranke. Takođe, formirani su i regionalni odbori u RS-u, kao i kantonalni i općinski odbori u Posavskom, Zeničko-Dobojskom i Srednjebosanskom kantonu, a paralelno se radilo i na formiranju asocijacija žena i mladih i stručnih savjeta. Okončanje procesa odabira kadrova očekujemo tek nakon izbora, odnosno nakon našeg prvog kongresa u decembru“, naglasio je Kukić. 

Elzina Pirić, predsjednica PDA Banovići i zastupnica u Parlamentu FBiH, govorila je o predstojećem procesu prijave kandidata Centralnoj izbornoj komisiji za sve nivoe.

„Izuzetno je važno da na svim nivoima izaberemo najbolje kandidate, jer ćemo samo tako osigurati dobar izborni rezultat i spremiti strukturu kvalitetnih ljudi za općinske izbore koji će se održati 2020. godine. Svi odbori imaju potpunu slobodu kod odabira kandidata za liste, dok će Predsjedništvo PDA osigurati da se njihov izbor poštuje“, istakla je Pirić. 

Senad Alić, predsjednik PDA Sapna i predsjednik Skupštine TK, predstavio je plan za formiranje izbornih štabova te je kazao da će svi izborni štabovi raditi koordinirano i u skladu sa vizijom i misijom stranke. 

Također je predstavljen i plan medijskog djelovanja PDA BiH, koji će se bazirati na planiranje predizborne kampanje, kao i pripremu kandidata za predstojeće izbore.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Elzina Pirić nova predsjednica PDA BiH

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'