Regija     | 02.07.2018. 15:43 |

Vučić se sastao s Hahnom

FENA Ivana Banovic

BEOGRAD, 2. srpnja (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u ponedjeljak s europskim povjerenikom za susjedsku politiku i proširenje Johannesom Hahnom, koji se nalazi u službenom posjetu Srbiji.  

Vučić je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Hanom kazao kako odnos između Beograda i Prištine ne ovisi u potpunosti od Srbije, prenose beogradski mediji.  

"Bolje je da 10 godina razgovarate i da se mučite nego da imate jedan sat ratova. Srbiju nitko neće moći da ponižava i da sruši bez obzira na to koliko se nekima činilo da je to moguće", naglasio je Vučić.

Srbija će, dodao je, u regiji uvijek biti faktor stabilnosti i mira.

Kako je ranije najavljeno, Vučić i Hahn prisustvovali su potpisivanju Sporazuma za provođеnjе Akcionog IPA programa za Srbiju za 2017. godinu u vrijednosti od 41.177.139 еura.

 Europski povjerenik Johannes Hahn izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da bude svjedok popisivanja financijskog sporazuma od 41 milijun eura.

"U okviru tog programa financijske pomoći Europska unija će podržati reforme u domenu vladavine prava, usklađivanja s europskim zakonima i ukupnom jačanju državne uprave u Srbiji", kazao je Hahn.

Dodao je da će 26 milijuna iz tog programa biti korišteno da se pomogne Srbiji u reformama u pravosuđu, što će dovesti do efikasnijeg i neovisnijeg pravosudnog sustava.

Ocijenio je kako je vladavina prava u srcu pregovora s EU-om, kao i da je to faktor koji određuje brzinu procesa pristupanja Uniji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu