Bosna i Hercegovina     | 02.07.2018. 19:45 |

Ambasador Sadović u oproštajnim posjetama kod zamjenika emira i premijera Katara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Zamjenik emira Države Katar šeik Abdullah bin Hamad Al-Thani i premijer/ministar unutrašnjih poslova Katara Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani danas su primili bh. ambasadora Tarika Sadovića u okviru okončanja njegovog mandata u Kataru.

Zbog njegove uloge i zasluga u jačanju prijateljskih veza i unapređenju saradnje između Bosne i Hercegovine i Katara ambasadoru Sadoviću je uručeno visoko katarsko odlikovanje Orden Al Wajba. Ambasador je zahvalio na visokom priznanju, te na plodonosnoj saradnji i podršci koju je dobijao u toku mandata.

Istakao je zadovoljstvo postignutim uspjesima, poželjevši daljnji prosperitet i razvoj saradnje dviju prijateljskih zemalja.

Ambasador Sadović je iskoristio priliku da podsjeti premijera Katara da Bosna i Hercegovina još uvijek nije na listi država čiji državljani mogu pribavljati vize na granici Katara. Premijer je obećao da će BiH uskoro biti uvrštena na listu država koje imaju vizne olakšice čime će se liberalizirati vizni režim za državljane BiH koji putuju u Katar.

Ministarstvo vanjskih poslova Katara je u čast odlazećeg bosanskohercegovačkog ambasadora kao i ambasadora Portugala i Bruneja organiziralo oproštajni prijem u diplomatskom klubu u Dohi, kojem su prisustvovali gotovo svi šefovi misija akreditiranih u Kataru i visoki funkcioneri MVP-a Katara, saopćeno je iz Ambasade BiH u Kataru.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Muftija zagrebački ef. Hasanović: Divno je imati braću i prijatelje poput Katara i emira Al-Thanija

Helez završio posjetu vojnoj izložbi u Dohi: Cijeli svijet modernizuje oružane snage, mora i BiH

Katarski emir u državnoj posjeti Francuskoj u vrijeme pregovora o primirju u Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo