Bosna i Hercegovina     | 03.07.2018. 12:35 |

Svečano otvaranje "Šehidske džamije" u Srebrenici 10. jula

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 3. jula (FENA) - Svečano otvaranje "Šehidske džamije" u Petriči - Srebrenica planirano je 10. jula. Džamija se nalazi na izlazu iz grada prema Zelenom Jadru - Skelanima.

Srebreničanin Meho Tepić vakif je obnovljene "Šehidske džamije" u srebreničkom džematu Petriči. Inače, Tepić je jedan od velikog broja Bošnjaka koji je svoj život proveo van svoje domovine.

- Nakon što je džamija porušena tokom genocida, 2017.godine ponovo je obnovljena, a naš veliki vakif Meho Tepić vlastitim sredstvima je obnovio džamiju. Izgradnja džamije je završena u rekordnom kratkom roku od dva mjeseca. Ove godine džamija je otvorena za džematlije, a 10. jula je svečano otvaranja na kojem će prisustovati reisu–l-ulema Husein efendija Kavazović, muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović, a sarajevski imami iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo izvest će prigodan program - kazao je za Fenu drugi imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Ahmed efendija Hrustanović, te ujedno pozvao vjernike muslimane da dođu na otvaranje džamije u Petriči 10. jula.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Srebrenice nakon rata obnovljeno je 19 džamija, a u procesu obnove je još jedna džamija u Potkorjenu – Poznanovići. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Gračanica: Svečano otvorena novoizgrađena džamija u Režićima

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo