Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 10:45 |

Burna rasprava u Skupštini RS-a uoči glasanja u 'slučaju Dragičević'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4. jula (FENA) - Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražila je danas da se poslanici pojedinačno izjašnjavaju o izvještaju i zaključcima Anketnog odbora, koji smatra da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

Njihov prijedlog nije prihvatila skupštinska većina, nakon čega je uslijedila burna rasprava.

Opozicionari su tražili pauzu, čitali pismo oca stradalog mladića, Davora Dragičevića, te tvrdili da vlast krije da je pokrenuta istraga u ovom slučaju.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica optužio je ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da krije od javnosti da je Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci donijelo naredbu o pokretanju istrage protiv nepoznatih osoba za slučaj ubistva David Dragičevića.

- Time će se potvrditi da je ovaj izvještaj Anketnog odbora urađen profesionalno i da treba da bude usvojen - tvrdio je Govedarica.

Na to je odgovorio šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković ističući da nema zvanične informacije o navodno pokrenutoj istrazi.

Međusobne optužbe vlasti i opozicije ni nakon ovog nisu stale te je nastavljeno prozivanje i tužilaštva, koje još nije dalo kvalifikaciju "slučaja Dragičević".

U parlamentu je danas trebalo da se glasa o izvještaju i zaključcima skupštinskog Anketnog odbora, koji smatra da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo