Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 14:53 |

Medicinski tim KCUS-a i ove godine u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) poslat će i ove godine stručni medicinski tim u Srebrenicu koji će ukazati medicinsku pomoć, po potrebi, učesnicima "Marša mira 2018" i dženaze u Potočarima od 7. do 11. jula.

Direktor hirurških disciplina prof. dr. Dželaludin Junuzović i glavna sestra Klinike urgentne medicine Senada Džebo imenovani su kao koordinatori za prihvatanje pacijenata.

- U skladu s dogovorom, eventualni prihvat pacijenata s "Marša mira 2018" i dženaze u Potočarima od 7. do 11. jula u Sarajevo realizirat će se na način da helikopter s pacijentom sleti u Rajlovac. S tog mjesta, ambulantnim kolima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS bit će transportovan u KCUS. Mi smo spremni u punom kapacitetu. Tim koji šaljemo u Potočare obučen je za sve vrste medicinskih intervencija. Naša je moralna obaveza da učestvujemo u pružanju stručne pomoći - izjavio je prof. dr. Junuzović.

Direktorij KCUS-a organizirao je akciju i po riječima glavne sestre KUM-a Senade Džebo, organizacija prijema eventualnih pacijenata u vrijeme "Marša mira" bit će na visokom nivou.

Članovi hirurške ekipe koji će biti u Srebrenici 11. jula su specijalista interne medicine dr. Dževad Hajrović, specijalista urgentne medicine dr. Gordana Vujić, specijalista ortoped dr. Walid Suliman, te medicinski tehničari Arnel Kolenda i Kenan Nefić.

- Uposlenici KCUS-a najdublje suosjećaju s porodicama Srebrenice. KCUS poziva sve uposlenike da simbolično obilježe 11. juli nošenjem "Cvijeta Srebrenice", simbola stradanja civila u julu 1995. godine - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KCUS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

KCUS - Uspješno održan prvi međunarodni VATS workshop

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu