Ekonomija     | 06.07.2018. 11:09 |

dm - Kampanja za domaće proizvođače

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - U okviru inicijative kompanije dm "Startajmo {ZAJEDNO}", odabrano je 12 domaćih proizvođača koji ulaze u finalnu fazu pripreme za uvrštavanje njihovih proizvoda u lanac dm prodavnica, saopćeno je iz te kompanije.

Odabrani su proizvođači: Bonatura d.o.o., Jelah – Tešanj, OD Organlook, Sarajevo, Obrt COCO, Travnik, STZ AlmaDerm, Kladanj, Farma koza Alpino, Istočna Ilidža, Domaća radinost Ecomedico, Sarajevo, bee Japa Sarajevo/Sanski Most, A.R. Global d.o.o. Banja Luka, SPZ Tatarevich and Sons, Bihać, Tradicionalni i stari obrt Ljutko, Tuzla, O.D. Ink Care, Sarajevo i Proizvodnja eteričnih ulja Cmiljko, Sovići.

Do uvrštavanja njihovih proizvoda u dm asortiman, proizvođače očekuje podrška dm kompanije u vidu savjetovanja i mentoringa tokom različitih procesa pripreme proizvoda za nastup na tržištu, kao što su dizajn ambalaže, istraživanje tržišta i certificiranje proizvoda.

U ovoj kampanji koja domaćim proizvođačima pruža mogućnost da razviju njihov proizvod i plasiraju ga na bh. tržište, kompanija dm je u martu pozvala sve proizvođače hrane, dodataka prehrani, bezalkoholnih pića i čajeva te proizvoda za njegu tijela, lica i kose da svoje proizvode prijave na dm platformu {ZAJEDNO}. Sudjelovala su 44 proizvođača. 

Cilj je podrška razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na domaćem tržištu.

Pravo prijave imali su proizvođači koji su državljani BiH ili koji kao državljani BiH ostvaruju 51 posto u strukturi vlasništva kompanije, koji kao pravno lice na teritoriji BiH nisu registrovani duže od tri godine i čiji proizvodi nisu etablirani na bh. tržištu, što podrazumijeva da nisu uvršteni u ponudu nijednog trgovačkog lanca.

Partner inicijative je Fondacija Mozaik.  

Kompanija dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutna od juna 2006. godine, kada je otvorena prva prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za jedanaest godina, dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 680 zaposlenika i 70 prodavnica u 40 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'