Stranačke aktivnosti     | 06.07.2018. 13:44 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo smatra apsolutno neprihvatljivim način na koji se vrši politizacija slučaja „SILOS“ od onih koji su očigledno propustili priliku da sve svoje lične i institucionalne kapacitete stave u funkciju dokazivanja istine. 

Danas je jasno da su najglasniji u podršci upravo oni politički subjekti i pojedinci koji se očigledno i osjećaju najodgovornijim za ovakvu presudu kakvu danas imamo, te neodgovornim potezima u vlastitom interesu samo dodatno otežavaju ionako složenu situaciju. 

Svjedoci smo demagoških i populističkih poteza najniže vrste koji po svojoj suštini predstavljaju isključivo političko spašavanje SDA, a ne bilo kakvu konkretnu pomoć osuđenim i njihovim porodicama. Praksa u kojoj se postfestum vrši pranje savjesti, vanrednim sjednicama sa zaključcima koji suštinski ne znače ništa, predstavlja još jedan dokaz da vladajućim strankama nije cilj utvrditi njihove propuste u prvostepenom postupku, nego pokušati ostvariti jeftine političke poene. 

Uzimajući u obzir da se radi o prvostepenoj presudi, očekujemo da će se kroz žalbeni postupak utvrditi svi eventualni propusti i dokazati istina u interesu pravde. KO SDP BiH Sarajevo će uvijek biti na raspolaganju za dokazivanje istine svima onima koji su aktivno uključeni u bilo koji proces, pa i ovaj, i to odgovorno i ozbiljno, bez politikanstva kakvom ovih dana svjedočimo. 

Još jednom naglašavamo da je sramotno i nedopustivo instrumentaliziranje ovakvih slučajeva i njihova (zlo)upotreba u predizborne svrhe, te insistiramo da se takva praksa hitno obustavi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu