Ekonomija     | 06.07.2018. 18:39 |

Podrška za 11 preduzeća s područja Unsko-sanskog kantona

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6.jula (FENA) - Privredna komora Unsko-sanskog kantona je u okviru USAID-ovog Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima, danas u Bihaću potpisala memorandume o razumijevanju i dodjeli sredstava podrške za 11 preduzeća iz kantona. Vrijednost projekta je  125.000 KM.

Dodjelom sredstava i podrškom za 11 preduzeća iz sektora metaloprerade i drvopreprade, otvorena je mogućnost novih zapošljavanja, odnosno obuke radne snage. Omogućen je i bolji pristup tržištima, te upravljanje kvalitetom proizvoda.

- Dodijeljujemo sredstva metaloprerađivačima i drvoprerađivačima s područja cijelog USK, dakle zastupljeni su gotovo svi gradovi i općine. Radi se o renomiranim firmama i poslovnim liderima u ovim sektorima, a Privredna komora će ih putem USAID-a i lokalnih zajednica podržati s 50 posto od ukupne novčane vrijednosti - istakao je Nihad Šušnjar, Sekretar Privredne komore USK

Edita Kardašević, vlasnica firme  „PREVENT HOME“  iz Ključa kazala je da je to  od velikog značaja za njenu firmu.

- Proširujemo tržište i samim tim imamo potrebu za dodatnom radnom snagom, pa ćemo tako zaposliti 10 do 15 novih radnika - potvrdila je. 

Osim novih radnih mjesta, očekuje se i povećanje proizvodnje, odnosno izvoza, a naredni javni poziv za podršku privrednim društvima očekuje se već u novembru ove godine.

(FENA) D. V.

USK

Vezane vijesti

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo