Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH izjavio je u Odžaku da je Bošnjacima potrebna odgovorna politika, koja će znati na pravi način štititi interese države, a ne treba im populizam ili privatni projekti sumnjivih motiva.
– Od mene, kao ni od drugih kadrova SDA, nikada nećete čuti populističku, nerealnu priču, kakvu građanima nude neki drugi u nedostatku jasne politike i vizije. Populizam ne treba Bošnjacima, kao što im ne trebaju ni neki privatni politički projekti sumnjivih motiva, čiji su vlasnici zbog ličnih, spremni izdati državne interese. Bošnjacima je potrebna ozbiljna i odgovorna politika, koja podrazumijeva da je interes države BiH iznad svega. Takvu politiku vodi SDA, i takvu politiku ću voditi ja u Predsjednistvu BiH, kazao je Džaferović na tribini u Odžaku.
Džaferović je u prepunoj kino-sali u Odžaku, na tribini neuobičajenoj za bh. političku scenu, odgovarao na pitanja poznatog tv-novinara Igora Todorovca, ali i na pitanja građana.
Prisutni su imali priliku da čuju do sada manje poznate detalje iz besprijekorne biografije Šefika Džaferovića. Govorio je o svom djetinjstvu, školovanju koje je okončano „Zlatnom značkom“ Univerziteta u Sarajevu, ali i o bliskoj saradnji sa prvim predsjednikom nezavnisne BiH, rahmetli Alijom Izetbegovićem.
Odgovarajući na brojna aktuelna pitanja, Džaferović je kazao da ne želi špekulisati o tome ko bi, uz njega, mogli biti drugi članovi Predsjedništva BiH.
-Ko god da to bude, ponudiću da prije svega dostojanstveno predstavljamo BiH, onako kako to ona zaslužuje i da se okrenemo konstruktivnom radu, bez svađalačke retorike. Neću dozvoliti bilo kakve udare na suverenitet i teritorijalni integritet zemlje. Takvi pokušaji će naići na moju žestoku reakciju, kazao je Džaferović.
Prije tribine u Odžaku, Džaferović je boravio u Orašju, gdje se obratio velikom broju prisutnih građana.
Tokom boravka u Posavini, Džaferović je u Bosanskom Šamcu posjetio mezar i proučio fatihu rahmetli Sulejmanu Tihiću.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.