Bosna i Hercegovina     | 07.07.2018. 19:58 |

Džaferović: Za BiH je ključno djelovanje na relaciji Vašington-Brisel

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Kandidat Stranke demokratske akcije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nastavio je seriju tribina tokom kojih građani u direktnom razgovoru imaju priliku da se upoznaju s njegovim programom, ali i saznaju manje poznate detalje iz negove biografije.

Nakon jučerašnjeg odlaska u Orašje i Odžak, Džaferović je danas bio u Goraždu, saopćeno je iz SDA.

- Jučer sam bio na Savi, danas sam na Drini. Otići ću i na Unu, posjetiću cijelu BiH, jer mi je podjednako važan svaki pedalj ove zemlje - kazao je Džaferović.

Istakao je da je Goražde grad-heroj, koji za sve bh. patriote ima posebno značenje. 

- Želim vidjeti ekonomski jako Goražde, investicije, nova radna mjesta, bolji život svih ljudi ovdje na Drini. Neki projekti su već pokrenuti. Obezbijeđena su sredstva za početak izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde. Nadam se da će uskoro biti završena tenderska procedura za izgradnju tunela Hranjen. Hoćemo da se iz srca Bosne na Drinu, do Goražda, može doći za 45 minuta - istaknuo je Džaferović.

Govorio je i o vanjsko-političkim prioritetima, naglasivši da je ključ za BiH djelovanje na relaciji Vašington - Brisel. 

- To je bio ključ kada je bilo u pitanju zaustavljanje rata i prve destinacije na koje ću željeti da odem, kada ako Bog da budem član Predsjedništva BiH, su Brisel i Vašington. To su naša dva osnovna politička cilja, članstvo u EU i u NATO-u. Mi treba da sarađujemo sa svim svojim prijateljima u svijetu. Saradnja sa Republikom Turskom je neobično važna i bit će nastavljena u punom kapacitetu - podvukao je Džaferović.

Osim Goražda, Džaferović je posjetio i Praču i Ustikolinu, gdje je razgovarao sa predstavnicima lokalnih vlasti i građanima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu