Servisne informacije     | 08.07.2018. 15:21 |

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini sunčano, temperatura do 32 stepena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Na istoku i sjeveroistoku Bosne danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umejrenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9, Ivan-sedlo 21, Sarajevo 22, Livno, Tuzla 23, Bugojno, Gradačac 24, Sanski Most, Bijeljina 25, Brčko, Doboj 26, Bihać, Grude, Banja Luka 27, Mostar 29 stepeni Celzijevih.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Kiša, pljuskovi i grmljavina su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Na jugoistoku Hercegovine lokalni pljusak je moguć poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 27 do 32 stepena Celzijevih, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 20  stepeni Celzijevih.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana