Stranačke aktivnosti

Saopćenje - Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić

Saopćenje

Reakcija predsjednika Stranke za BiH na izjave Milorada Dodika - Velika Srbija i Republika Srpska su pusti snovi. Java je jedinstvena, cjelovita, međunarodno priznata Bosna i Hercegovina.

Gospodine Dodik, svima nam je dosta Vaše nacionalističke propagande i izjava.

Oštro osuđujem Vašu posljednju izjavu i vrijeđanje te negiranje žrtava Srebrenice. Da li Vi uopšte znate za moralne principe i humanost?

Takve fašističke stavove kao što ih Vi iznosite, također su imali Hitler i Musolini, a vjerujem da znate kako su završili.

Snove je lijepo imati, ali valja se i probuditi.

Kakva Velika Republika Srpska? Da budemo realni, Vi i ja ćemo biti i proći, a Bosna će zauvijek opstati.

Ako nastavite sa takvom retorikom, jedino što možete postići su novi sukobi, a ne progresivne promjene koje su neophodne našoj domovini. Ako me nisu prepali meci i geleri na Žuči neće ni Vaše prijetnje.

Da vam pojasnim, Bosna i Hercegovina je suverena, jedinstvena, međunarodno priznata država. Ona je jedna i jedina i Vaša i naša, te je ni po koju cijenu je ne želimo mijenjati.

Ako Vam se ta činjenica nedopada, predlažem da spremite svoj pasoš i usmjerite se prema najbližem graničom prelazu.

Ako ste željni pomoći svim građanima ove države i zaustaviti egzodus mladih, okrenite se progresivnoj politici protiv nepotizma, korupcije, kriminala i ekonomskim reformama.

Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.