Servisne informacije     | 11.07.2018. 08:33 |

U BiH jutros sunčano uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka je u zapadnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08.00 sati iznosile su: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 12, Bugojno, Ivan-sedlo i Srebrenica 14, Jajce 15, Livno, Sarajevo i Zenica 16, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 17, Bihać, Doboj i Prijedor 18, Banja Luka, Grude i Trebinje 19, Bijeljina i Gradačac 20, Brčko 21, Mostar i Stolac 22 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

U Bosni danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prijepodne, postupno povećanje oblačnosti u jugozapadnim i istočnim područjima, gdje mjestimično može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak.Tokom dana, razovojem oblačnosti, u većem dijelu zemlje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'