Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 11:41 |

Bh.delegacija na skupu predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sead Kadić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul učestvovat će na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope, koji će biti održan sutra u Varšavi.

Tokom skupa kojeg zajednički organizuju Senat i Sejm Republike Poljske, razgovarat će se o jačanju međuparlamentarne saradnje i rastućoj ulozi parlamentarne demokratije u savremenim međunarodnim odnosima.

Učesnici sastanka u Varšavi razmotrit će i ulogu parlamenata u provođenu ciljeva održivog razvoja, kao i u oblikovanju migracione politike u Evropi. Jedna od tema sastanka bit će i mogućnost formiranja parlamentarne skupštine zemalja centralne i istočne Evrope, novog multilateralnog projekta regionalne saradnje između evropskih država.

Učesnici sastanka prisustvovat će i svečanostima povodom obilježavanja 550 godina parlamentarizma u Poljskoj i stogodišnjice nezavisnosti te države.

Svečana sjednica oba doma Parlamenta Republike Poljske bit će održan 13. jula u Varšavi, saopćeno je Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu