Sport     | 11.07.2018. 14:15 |

Radnici Fiata štrajkuju zbog Ronalda

FENA Internet

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Radnici italijanskog proizvođača automobila Fiat najavili su štrajk zbog transfera Cristiana Ronalda u Juventus.

Naime, vjeruje se da će kompanija Exor, koja je vlasnik Fiata i Ferrarija, platiti dio Ronaldovog transfera, a sindikat radnika Unione Sindacale di Base ogorčen je odonosom kompanije prema radnicima, javlja Football Italia.

- Nedopustivo je da radnici nastavljaju ekonomski ispaštati, a kompanija troši milione eura na dovođenje igrača. Rečeno nam je da su vremena teška, ali dok mi stežemo kaiševe, kompanija odluči uložiti tolike novce u jednog čovjeka - saopćili su radnici i upitali da li je pošteno da jedna osoba zarađuje milione, dok hiljade porodica teško izdrže do polovine mjeseca.  

 U saopćenju radnika se dodaje da su Fiatovi radnici generacijama gradili kompaniju, a da su zauzvrat dobili živote pune bijede, te da bi kompanija trebala uložiti novac u nove modele automobila koji bi osigurali budućnost hiljadama ljudi. 

Zbog svega navedenog, sindikalisti Unione Sindacale di Base koji rade u fabrici FCA Melfi najavili su štrajk od 15. do 17. jula.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Radnici britanske statističke agencije glasali za štrajk

Njemačke mašinovođe pokrenut će val štrajkova od četvrtka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta