Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 14:52 |

'Merhamet' osigurao obroke, voće i napitke za učesnike 'Marša mira'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD i svi njeni regionalni odbori su i ove godine osigurali veliki broj toplih i suhih obroka, osvježavajućih napitaka, voće i slatkiše za učesnike „Marša mira“ kako bi im olakšali dug i naporan put do Memorijalnog centra u Potočarima.

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je svim učesnicima memorijalnog pješačkog pohoda podijelio značajne količine voća i slatkiša. Postavili su punkt u naselju Šušnjari, odakle je u noći između 11. i 12. jula 1995. godine i krenula kolona od skoro 15.000 srebreničkih Bošnjaka u namjeri da se domognu slobodne teritorije u okolini Tuzle.

- Na ovogodišnjem „Maršu mira“ smo, između ostalog, za grupu od oko 150 učesnika iz Vukovara osigurali dnevne kuhane obroke i osvježenje tokom cijelog puta - kazala je Mensura Husanović, direktorica RO-a „Merhameta“ Tuzla.

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj i Osnovni odbor Zavidovići tri dana su bili sa učesnicima „Marša mira“, i pripremili su oko 480 toplih obroka, a RO „Merhameta“ Zenica je za njih osigurao grah, supu, paštete, keks, sokove, džem, kafu i čaj.

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar obezbijedio je hranu za učesnike „Marša mira“ sa područja HNK. Regionalni odbor „Merhameta“ Travnik, osim obroka za učesnike „Marša mira“, organizirao je u Travniku ručak za oko 200 bajkera iz Bihaća i ostalih gradova u Krajini, učesnika „Sedmog moto maratona“ na njihovom proputovanju preko Travnika do Potočara.

I Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać pripremio je prigodne obroke i napitke za bajkere iz Krajine.

Podršku „Maršu mira“ pružili su i „Merhametovi“ regionalni odbor Sarajevo i Goražde, saopćeno je iz Pres službe „Merhameta“.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Javna kuhinja i pekara Merhameta u Goraždu počinju s radom u oktobru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta