Sport     | 11.07.2018. 17:37 |

Sarajevo savladalo Banants golovima Ahmetovića i Halilovića

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. jula (FENA) – Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Banantsa iz Jerevana s 2:1, u prvom susretu 1. pretkola Evropske lige.

Sarajevo je na gostujućem terenu u Jerevanu pokazalo da je dosta kvalitetniji protivnik od armenskog tima.

Izabranici Husrefa Musemića preuzeli su inicijativu od prvog minuta susreta i gradili napade koji su u ranim minutama meča rezultirali pogocima.

Sarajevo postiže prvi gol već u 16. minutu susreta, a strijelac je bio Mersudin Ahmetović koji je glavom matirao golamana Airapetyana.

Sarajevo je nastavilo igrati dobro, a do novog pogotka dolazi u 21. minutu, kada je odličan kontranapad krunisao Emir Halilović.

U tim trenucima je izgledalo da armenski tim nema šta tražiti u meču protiv Sarajlija i da prednost gostiju do kraja utakmice može samo rasti.

Ipak, Banants dolazi do pogotka u 34. minutu, kada je Vahagn Ayvazyan postiže gol iz slobodnog udarca. Ayvazyanov udarac nije bio toliko snažan i precizan, međutim imao je čudan efej i "prevario" je golmana Pavlovića. 

Nošeni pogotkom, domaći su nastavili napadati protivnika i do kraja poluvremena su imali još dvije dobre prilike za postizanje gola. Ipak, mreže su mirovale, te se na odmor otišlo s prednošću Sarajeva od 2:1.

Početkom drugog poluvremena Banants je ponovo zaprijetio preko Ayvazyana, koji s velike udaljenosti silovitim udarcem pogađa stativu Pavlovićevog gola.

Armenci su u drugom poluvremenu nastojali da dođu do izjednačenja, njihovi napadi uglavnom su se bazirali na dugim loptama ubačenim u šesnaesterac protivnika, ali odbrana Sarajeva uglavnom je bez većih problema otklanjala opasnost.

Igrači Sarajeva u drugom poluvremenu nisu ozbiljnije pokušavali doći do trećeg gola, uglavnom su se fokusirali na odbranu svog i očuvanje prednosti koja bi im donijela veliku prednost pred revanš u Sarajevu.

Do kraja meča većih prilika za promjenu rezultata nije bilo, Sarajevo je očuvalo prednost pred revanš koji će za sedam dana biti odigran na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta