Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 12.07.2018. 09:13 |

Sirija odbila napad Izraela

FENA Internet

DAMASK, 12. jula (FENA) - Protuzračna odbrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima udar izraelskih aviona na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija Sana.

Prema izvještaju agencije, koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati ranije, izraelske snage srušile su sirijsku bespilotnu letjelicu, koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, poručio da "Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu", te je zatražio od Moskve da ukloni iranske snage iz Sirije.

- Nećemo poduzimati akcije protiv Assadovog režima, a vi maknite Irance - prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom sastanka u Moskvi, prenosi Al Jazeera.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'