Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 08:13 |

Zvizdić na sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovat će danas u Briselu sjednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i BiH.

Riječ je o najvišem zajedničkom tijelu Evropske unije (EU) i Bosne i Hercegovine koje vrši nadzor na primjenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Početak plenarne sesije planiran je u 14.30 sati.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će, u svojstvu člana stalne delegacije BiH, na trećem sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH. 

Učesnici sastanka će razgovarati o bilateralnim odnosima u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja, posebno u svjetlu Izvještaja Evropske komisije iz 2018. godine, implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) te reformama i napretku Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Delegaciju EU predvodit će visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, najavljeno je

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu