Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 13:10 |

Kardinal Puljić: Sport napokon skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. jula (FENA) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić najavio je da će članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozvati narod da ostvari svoje demokratsko pravo i dužnost izlazeći na predstojeće izbore.

- Kao biskupi svjesni smo da je naše poslanje stajati na načelima vjere i morala i evangelizirati sadašnju stvarnost boreći se za čovjeka, njegova ljudska i građanska prava, kao i za čovjekovo dostojanstvo. Raduje nas da mnogi prepoznaju zauzimanje Crkve na ovim prostorima koja je iz rata izašla dostojanstvena u borbi za pravdu i mir – rekao je Puljić u pozdravnom govoru na početku dvodnevnog zasjedanja Biskupske konferencije koje je počelo danas u Banjoj Luci.

Kardinal Puljić, koji predsjedava Biskupskom konferencijom, kazao je i da je posljednjih dana "sport napokon skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme pa je nastala pozitivna klima zahvaljujući uspjesima reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji".

- Razumljivo je da i mi u Bosni i Hercegovini pratimo ta zbivanja i da nas ispunjaju radošću i ponosom jer su tamo također ljudi i vjernici s ovih prostora počevši od izbornika do pojedinih vrlih igrača. Raduje me kada to doprinosi zajedništvu unutar hrvatskog naroda, ali i zajedništvu s drugim narodima i s drugim ljudima s kojima dijelimo ove prostore. Ne kaže narod uzalud da je podijeljena radost dvostruka radost - rekao je karidnal Puljić, javila je KTA.

Na zasjedanju sudjeluju svi članovi Biskupske konferencije BiH te delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Vladika Kekić, biskup križevački i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na početku zasjedanja s biskupima se susreo apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana