Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 16:43 |

Grad Bihać posjetio komandant EUFOR-a

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 13. jula (FENA) - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas delegaciju mirovnih snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer, a razgovarano je o aktuelnoj situaciji u gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu sa posebnim akcentom na migrantsku krizu koja je najviše pogodila Grad Bihać.

Gradonačelnik Fazlić je istakao je da svaka posjeta i interes predstavnika međunarodne zajednice, a u ovom slučaju EUFOR-a, korak naprijed u rješavanju svakog problema s kojim se susreće lokalna zajednica.

 - U našem slučaju to je problem sa migrantima kojih svakim danom ima sve više i trendovi pokazuju da će ta brojka rasti i stoga sam generalmajora Dorfera upoznao sa stanjem u Bihaću i našim očekivanjima koja su usmjerena prema državnim institucijama čija je ovo i nadležnost - istakao je Fazlić.

Generalmajor Dorfer je rekao da je današnja posjeta Bihaću bila prilika da se kroz susrete sa brojnim organizacijama i vlastima upozna sa problemima lokalne zajednice, naglasivši da je mandat EUFOR-a ostvarivanje veze i pružanje podrške lokalnim zajednicama i organima za sprovođenje zakona pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo