Bosna i Hercegovina     | 14.07.2018. 11:31 |

Više od 600 penzionera na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Na inicijativu načelnika sarajevske općine Centar Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar za više od 600 penzionera s područja ove lokalne zajednice u petak je organiziran jednodnevni izlet u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području općine Olovo.

Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.

Za sve penzionere sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

Kako je bilo i planirano, penzioneri su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj ambijent, a u toku dana pridružili su im se načelnik Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, te vijećnik Ahmed Gerin.

Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar realizuje kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da bar na jedan dan zaborave na brige, malo se opuste, druže i uživaju u čarima prirode i čistom zraku.

Predsjedavajuća OV Karolina Karačić je istakla opredjeljenje Općinskog vijeća da snažno podupire projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života građana treće životne dobi, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom