Stranačke aktivnosti     | 14.07.2018. 10:46 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BIH i nositelj liste za Parlament FBiH Božo Skopljaković poziva  NATO savez da ne popušta BiH kod ispunjavanja uvjeta za aktiviranja programa MAP jer će time  zapravo samo učiniti ustupke sadašnjim vlastodršcima koji ne žele reforme u ovoj zemlji i koji se grčevito bore da BiH ne bude dio euroatlantskih integracija.

"Ne smije zapadati u zamku pa podcjenjivati sadašnju vlast i prozivati ih za nesposobnost. Dapače, oni su itekako sposobni, nažalost u destrukcijama i apsolutno svjesni da ih ulazak BiH  u NATO i EU gotovo automatski trajno eliminira. Iz vlasti. Zato će  oni učiniti sve, zapravo to i  rade, da se u BiH ne provedu nužne reforme i da naša zemlja ne bude uređena država i dio  europske obitelji i NATO alijanse. Zato i pozivam NATO da ne progledava kroz prste BIH i da ne čini nikakve ustupke jer će time samo dati vjetar u leđa onima koji su nas i doveli u ovu situaciju i koji ne dopuštaju da se uknjiži vojna imovina na državu i koji pod svaku cijenu opstruiraju  provedbu reformi. Pitanje ulaska BiH u NATO savez je sfera vanjske politike pa dakle u nadležnosti institucija   države, a ne entiteta. S toga se postavlja pitanje što poduzimaju državne institucije da se to pitanje končano razriješi", kaže u svojoj poruci Božo Skopljaković.

Prema njegovom mišljenju svima u BIH je potpuno jasno da u zadnjih 10-tak godina postoje  ometači knjiženja vojne imovine na državu BiH. "Bilo bi dobro i nužno da se končano identificiraju ti moćnici koji prave blokade i opstrukcije u ovoj državi te da se poduzmu mjere da se oni definitivno i trajno uklone iz svih procesa kako bi se omogućio nesmetani put BIH prema  euroatlantskim integracijama", smatra  Skopljaković.

On podsjeća kako pripreme i reforme uključuju pet oblasti: političku i ekonomsku, obrambenu i vojnu, financijsku te sigurnosna i pravna  pitanja. "Vidljivo je da se reforme dominanto odnose  na civilno društvo, odnosno tiču se obveza vlasti u BiH. Naša je zemlja u najvećoj mjeri provela obrambeno-vojne reforme i to dokazuje sudjelovanje pripadnika OS BiH u mirovnim operacijama tako da je preostalo da aktualne vlasti provedu nužne reforme u drugim, civilnim, oblastima   društevnoga života. Bojim se da to oni neće uraditi i to već demonstriraju otvorenim   blokadama u ispunjavanju uvjeta za aktiviranje programa MAP za našu zemlju", kaže na koncu priopćenja Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo