Svijet     | 14.07.2018. 18:02 |

Britanska policija - Više od 400 komada dokaznog materijala u istrazi trovanja

FENA Internet

LONDON, 14. jula (FENA) - Britanska policija saopćila je da su istražni timovi  pronašli više od 400 komada dokaznog materijala u istrazi trovanja dvoje Britanaca nervnim agensom novcičok, ali će istraživačima vjerovatno tebati još brojne sedmice u potrazi za novim dokazima.

Metropoliten policija saopćila je u petak da je pronašla malu bocu za koju se vjeruje da je izvor nervnog agensa koji je smrtno otrovao Dawn Sturgess i doveo  do obolijevanja Charlieja Rowleyja. Ona je pronađena u Rowleyevom stanu u jugozapadnom engleskom gradu Amesbury.

Policija je danas saopćila da je "značajan broj" dokaznog materijal potencijalno kontaminiran i poslala ga je u laboratorije na analizu. 

Policija pokušava saznati da li je smrtonosni nervni agens kojim se otrovao britanski par iz iste zalihe korištene u martovskom napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćerku.

Policija je pokrenula istragu ubistva nakon što je Dawn Sturgess preminula, a njen partner Charlie Rowley  teško obolio, prenosi Associated Press.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Britanski poslanici danas glasaju o zabrani prodaje cigareta 15-godišnjacima

Britanija sankcionirala kompanije koje finansijski podržavaju zaraćene strane u Sudanu

Britanski parlament u ovoj sedmici usvaja sporni Sunakov zakon o deportaciji azilanata u Ruandu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'