Servisne informacije     | 15.07.2018. 08:03 |

Na M-17 Žepče-Maglaj obustavljen saobraćaj zbog nezgode u tunelu Karaula

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Karaula, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja. 

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Zbog održavanja sportske manifestacije auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2018”, danas će od 10.30 do 13.30 sati, doći do obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić, Prisika i Doljani, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori, do 13.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo