Servisne informacije     | 15.07.2018. 14:42 |

U Bosni sutra nestabilno vrijeme s kišom, u Hercegovini bez padavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se veći dio dana očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom dana, postupno naoblačenje. Poslijepodne, razvojem oblačnosti u Bosni nestabilno vrijeme s kišom pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim djelovima, padavine samo ponegdje. U Hercegovini bez padavina.

U večernjim satima i u noći s ponedjeljak na utorak intenzivnije padavine sa zapada. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera, a poslijepodne na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 21, a najiviša dnevna od 27 do 34 stepana.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, nestabilno s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stepeni. 

U Bosni je danas bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim i sjeveroistočnim područjima gdje je registrovana i kiša. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan-sedlo 21, Gradačac i Sanski Most 22, Brčko, Banja Luka, Bijeljina i Sokolac 24, Tuzla, Srebrenica, Doboj i Zvornik 25, Bihać, Livno i Sarajevo 27, Bugojno 29, Bileća 30, Trebinje 31, Grude 32 i Mostar 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!