Sport     | 15.07.2018. 19:13 |

Francuska preko VAR-a do naslova prvaka

FENA Roland Grabovac

MOSKVA, 15. srpnja (FENA) - Nogometaši Francuske osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu SP-a u Moskvi pobijedili Hrvatsku 4:2.

Iako su puno bolji utisak u prvom poluvremenu ostavili hrvatski nogometaši, Francuzi su na poluvrijeme otišli s prednošću 2:1.

U jeku hrvatskih napada Trikolori su poveli su u 18. minuti nakon autogola Marija Manžukića, koji je nakon francuskog slobodnog udarca glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Hrvatska se vratila u igru u 28. minuti kada je pogodio Ivan Perišić. Nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Perišić koji je preciznim udarcem s 15-ak metara svladao Huga Llorisa.

Hrvatska je u tom dijelu utakmice izgledala odlično, no u 35. minuti nakon francuskog kornera lopta je pogodila Perisića u ruku, a nakon pregledavanja televizijske slike sudac je pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Antoine Griezmann.

Početak drugog poluvremena ponovno je pripao Hrvatskoj, dok se Francuska orijentirala na protuudare. Nakon jednog takvog u 59. minuti za 3:1 pogodio je Paul Pogba.

Treći pogodak preokrenuo je tijek utakmice u potpunosti na francusku stranu, pa je u 65. minuti Kylian Mbappe šutom s 20-ak metara svladao Danijela Subašića za 4:1.

Ostatak utakmice igralo se uglavnom na francuskoj polovici, a Hrvatska je uspjela zabiti još jedan gol u 69. minuti nakon velike pogreške vratara Llorisa, koji je pokušao driblati Manžukića, ali lopta se od noge hrvatskog napadača odbila u francuski golu za konačnih 4:2.

Francuska je tako došla do svog drugog naslova svjetskog prvaka, nakon prvog osvojenog 1998. na domaćem terenu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija (VIDEO)

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija

Macron uvjeren da će Francuska biti domaćin 'grandiozne' ceremonije otvaranja Olimpijade

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana