Servisne informacije     | 16.07.2018. 08:43 |

U BiH umjereno oblačno i sunčano, poslijepodne naoblačenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 13, Sokolac 14,  Srebrenica 15, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 16, Doboj, Jajce, Prijedor i Tuzla 17, Banja Luka, Bihać, Zenica i Zvornik 18, Bijeljina, Brčko i Gradačac 20, Grude 21, Mostar, Stolac i Trebinje 22 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini se danas veći dio dana očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno naoblačenje. Poslijepodne, razvojem oblačnosti u Bosni nestabilno vrijeme s kišom pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim dijelovima, padavine samo ponegdje. U Hercegovini bez padavina. U večernjim satima i u noći s ponedjeljka na utorak intenzivnije padavine sa zapada.

Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera, a poslije podne na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne nestabilno s kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom