Sport

Dragan Lukić novi trener rukometašica Jedinstva

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA

TUZLA, 16. jula (FENA) – Novi trener rukometašica Jedinstva od danas je Šapčanin Dragan Lukić.

On će na klupu Tuzlanki sjesti nakon što je Elmir Grabčanović, koji je Jedinstvo vodio u prošloj sezoni, odlučio da apstinira u trenerskoj karijeri.

Lukić je poznato ime u svijetu rukometa. Bio je trener šabačkih klubova Metaloplastike i Medicinara, novosadske Vojvodine, te kluba All Etihad iz Bahreina.

- Lukić posjeduje EHF Master coach certifikat. S njim je dogovorena jednogodišnja saradnja, uz mogućnost produženja. Osim rada s prvom ekipom, bit će koordinator rada s mlađim selekcijama i intenzivno će raditi s onim igračicama koje su blizu ulaska u prvu ekipu – izjavio je za Fenu predsjednik Skupštine Jedinstva Zvjezdan Karadžin.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša danas su obnovili ugovore s Admirom Zvekić i Damljanom Bošnjak, a potpisali jednogodišnji s novom igračicom, lijevim bekom Andreom Mijailović, koja dolazi iz Loznice.

Nedavno je obnovljen ugovor i sa sestrama Martinom i Mateom Šumelj, tako da će u Jedinstvu prije početka priprema za novu sezonu, najavljenih za sredinu augusta, završiti popunjavanje igračkog kadra.

U radu s mlađim selekcijama i dalje će raditi Nermina Kušmić – Jogunčić koja će, kako se očekuje, biti i asistent Lukiću u stručnom štabu ekipe.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.