Magazin     | 16.07.2018. 13:52 |

Ostaci pronađeni u blizini Jekaterinburga pripadaju obitelji Romanov - mediji

FENA Ivana Banovic

MOSKVA, 16. srpnja (FENA) - Složeni molekularni genetički pregledi dokazali su da su ostaci pronađeni 1993. i 2007. u blizini Jekaterinburga pripadali caru Nikolaju II, njegovoj obitelji i pratnji, izvijestio je ruski istražni odbor, prenosi agencija Tass.

Odbor je priopćio kako sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne obitelji, uključujući majku, oca, sina i četiri kćeri.

Rezultati su pokazali da pronađeni ostatci, koji su uspoređeni s uzrocima živih potomaka obitelji, dokazuju da pripadaju Nikolaju II. i članovima njegove obitelji. To također potvrđuju i nalazi uspoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra III., oca Nikolaja II.

Odbor je priopćio kako rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze između cara Aleksandra III. i preminule osobe identificirane kao car Nikolaj III, dokazuju da je riječ o ocu i sinu.

Nikolaja II., njegovu suprugu, petero njihove djece i služavke ubili su boljševici 1918. u Ekaterinbrugu, a tijela su bila pokopana u šumi na Uralu.

Godine 1991., tijela carskog para i triju njihovih kćeri bila su prenesena u Sankt Peterburg, ali su ekshumirana 1993. kako bi se potvrdila njihova autentičnost.

Ostaci Alekseja i Marije bili su pronađeni tek 2007., te je zatražena dopunska analiza.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Istraživanje - Najjeftiniji grad na svijetu Damask, najskuplji Singapur i Cirih

Zdrava prehrana može spriječiti više od 75 posto slučajeva dijabetesa tipa 2

Istraživanje - Više od 70 posto građana EU vidi korist od članstva svoje zemlje u bloku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo