Sport     | 16.07.2018. 14:36 |

NSBiH - Potpisan Ugovor o isporuci reflektorske rasvjete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Ugovor o isporuci reflektora potpisali su danas generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković s ovlaštenim predstavnicima Philipsa za Bosnu i Hercegovinu, firmama "Manedra Company" d.o.o. Mostar i "Sles" d.o.o. Tuzla.

Ovim ugovorom precizirana je isporuka i montaža Philipsovih rasvjetnih tijela u sklopu ranije najavljenog Projekta unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 1.330.000 dolara.

Projektom koji je ranije odobren od Izvršnog odbora Saveza, planirano je da se na devet stadiona na kojima se igraju utakmice Premijer lige uradi reflektorska rasvjeta. NSBiH će s predstavnicima svakog kluba pojedinačno te njihovim lokalnim zajednicama potpisati trojni ugovor za izvođenje radova na elektroinstalacijama, te nabavci i montaži stubova na tim stadionima.

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini uslov za odigravanje utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zenica oblijepljena plakatima sa slikama nepoželjnih čelnika NSBiH i A reprezentacije

Zeljković imenovan za potpredsjednika UEFA Komiteta nacionalnih asocijacija

Faruk Hadžibegić više nije selektor nogometne reprezentacije BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo