Ekonomija     | 17.07.2018. 10:25 |

Ovogodišnja turistička sezona u Tunelu D-B bolja nego 2017.

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - U Spomeničkom kompleksu Tunel D-B, prema dosadašnjim pokazateljima, u ovoj godini nadaju se uspješnijoj turističkog sezoni nego što je to bilo 2017. godine.

-Iako ove godine još nema tačnih podataka o broju posjete Spomeničkom kompleksu ratni tunel D-B, prema već nekim prvim brojkama u jeku turističke sezone, može se reći da je sezona bolja nego prošle godine, odnosno bilježimo veći broj posjetilaca - kazala je Feni stručna savjetnica i kustosica Spomeničkog kompleksa Tunel D-B Belma Ćuzović.

Spomenički kompleks ratni tunel D-B u 2017. godini posjetilo je oko 130.000 posjetioca.

- Tunel D-B pored domaćih turista posjećuju i turisti iz regije, Hrvatske i Slovenije, a veliki je broj posjetilaca iz Turske, ali i iz cijelog svijeta - kazala je Ćuzović.

Turisti mogu koristi i uslugu besplatnog audio vodiča na šest jezika: bosanski, engleski, španski, talijanski, arapski i turski. Pored toga, postoji i video vodič za gluhe i nagluhe osobe, te vodič na Brajevom pismu za slijepe i slabovidne osobe.

-Ove godine prezentirat ćemo i audio vodič na njemačkom jeziku - najavila je Ćuzović.

Povodom obilježavanja 25. godišnjice od prokopavanja tunela, 31. jula bit će pripremljen poseban program za obilježavanje te godišnjice.

Na taj dan bit će upriličen prigodan program na dvije lokacije, ujutro na Spomeničkom kompleksu, a poslije podne će biti organiziran simpozij u prostorijama Fonda memorijala na Kovačima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Turistička sezona u Hercegovini: Nadmašeni lanjski rezultati

Neum: Najave za špicu sezone odlične, nedostatak radne snage i dalje problem

U Budvi zvanično prijavljeno 36.346 gostiju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana